Save the date: 3 juni 2016 - bijeenkomst 'Toekomst kerkgebouwen in Noord-Brabant'

- 10 mei 2016

Komende jaren zal een groot deel van de christelijke kerken zijn oorspronkelijke functie verliezen. Oude gebouwen met een verhaal die vaak een prominente plek innemen binnen een stad of dorp. Maar wat betekent zo'n kerksluiting precies? En hoe kunnen we er mee omgaan?

Op vrijdag 3 juni vindt er een kennisdelingsbijeenkomst plaats over de toekomst van kerkgebouwen in Noord-Brabant. Een bijeenkomst voor een breed publiek: van mensen die zich zorgen maken om de toekomst van hun kerk tot mensen die bezig zijn met het zoeken van een passende herbestemming voor een vrijgekomen kerkgebouw.

De bijeenkomst bestaat uit een plenair deel met twee korte presentaties, en daarnaast vier werksessies waarin kennis en ervaringen op specifieke thema’s kunnen worden gedeeld. De bijeenkomst staat in het teken van ‘ontmoeten ‘, ‘verbinden’ en ‘leren’. Het PON organiseert deze bijeenkomst namens het Prins Bernard Cultuurfonds en de provincie Noord-Brabant.

Noteer vrijdagmiddag 3 juni vast in uw agenda!
De bijeenkomst duurt van 13:00u tot 17:00u en vindt plaats in het gemeentehuis van Waalwijk. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Binnenkort volgt meer informatie.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariëlle Tuinder:
m.tuinder@hetpon.nl of (013) 535 15 35.

 

 

©2019 Erfgoed Brabant