Meld uw gemeente voor 10 september aan voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2017!

- 2 september 2016

Bent u trots op hoe bestuurders en inwoners in uw gemeente zich samen inspannen om de monumenten, collecties, tradities en de mooie omgeving van uw gemeente te laten schitteren? Meld uw gemeente dan voor 10 september 2016 aan voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2017 ter waarde van €25.000. Aanmelden gaat eenvoudig via het digitale formulier en hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Binnen een uur kan uw gemeente al aangemeld zijn voor de erfgoedprijs!

Het maakt niet uit of u een grote, kleine, stedelijke of landelijke gemeente bent; elke gemeente kan meedoen. De winnaar van de prijs ontvangt €25.000 die ingezet kan worden voor erfgoedprojecten. Zo kunt u uw erfgoed een stimulans geven en uw gemeente landelijk op de kaart zetten.

Na 10 september buigt een vakjury bestaande uit James van Lidth de Jeude (juryvoorzitter en voormalig burgemeester Deventer), Janneke Bierman (directeur en architect BiermanHenket), Karel Loeff (directeur Erfgoedvereniging Heemschut), Arnoud Odding (directeur Rijksmuseum Twenthe), Patrick Timmermans (directeur Erfgoed Brabant en duovoorzitter OPEN) en Cees van ’t Veen (algemeen directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) zich over de aanmeldingen. Hieruit wordt in het najaar een shortlist van vijf kanshebbende gemeenten geselecteerd. De winnaar wordt in het voorjaar van 2017 bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in Beesel, winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2016. 

Sinds 2010 reikt het Erfgoedplatform van Kunsten '92 de BNG Bank Erfgoedprijs uit aan gemeenten die opvallen vanwege hun inspirerende en opvallende erfgoedbeleid. Het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 wil met de prijs uitstekende voorbeelden van de gemeentelijke erfgoedpraktijk delen, andere gemeenten inspireren en zo hopelijk bijdragen aan goede erfgoedzorg.

Kijk op de website van de BNG Bankt Erfgoedprijs voor meer informatie over de prijs, criteria en tijdspad, eerdere edities, en het aanmeldformulier.

©2021 Erfgoed Brabant