Heemkundekring Gemert tekent overeenkomst met de Brabant Cloud

- 7 april 2016

Sinds januari 2016 hebben rond de veertig heemkundekringen en deelnemers van de Film- en Fotobank Noord-Brabant het collectieregistratiesysteem Memorix Maior als nieuw invoersysteem voor de Brabant Cloud vrijblijvend kunnen uitproberen. Hoewel de proefperiode nog tot mei duurt, heeft heemkundekring "De Kommanderij Gemert" als eerste de overeenkomst met de Brabant Cloud getekend.

Ook andere heemkundekringen die een tweede, verdiepende training volgden, zijn enthousiast over het uitgekiende gebruikersbeheer en de op heemkundekringen afgestemde registratiemogelijkheden. Maar het is vooral het gebruiksgemak van de web interface dat als grootste voordeel wordt genoemd: “Dat je gewoon via een web browser op het systeem kunt inloggen, zonder dat het uitmaakt of je computer op Windows, Apple of Linux draait, dat is fantastisch!”, beaamt ook Theo Knoops van heemkundekring De Vonder Asten-Someren. Hierdoor vallen namelijk veel zorgen rondom het beheer van de eigen computers weg. De heemkundekringen moeten nu zelf bepalen of het gebruik van het systeem past bij hun visie en situatie.

Overigens is er ook een extra stimulans om collectief gebruik te maken van Memorix Maior: Brabants Heem vergoedt voor de eerste vijftig bij hen aangesloten kringen de instapkosten en Erfgoed Brabant verlaagt de maandelijkse bijdrage in het eerste jaar met 50%.  

Het is zeker nog mogelijk om mee te doen! Cris Kremers, projectleider van de Brabant Cloud, licht graag de mogelijkheden toe: criskremers@erfgoedbrabant.nl.

©2021 Erfgoed Brabant