Expositie Landkunst uitgesteld naar voorjaar 2017

- 28 september 2016

Omdat er een bezwaar is ingediend tegen het gebruik van Het Bossche Broek is de tijdelijke expositie ‘Moerasdraak: Landkunst aan de Zuiderwaterlinie’ uitgesteld naar het voorjaar van 2017. Dit geeft de kunstenaars tijd om hun werken aan te passen aan de nieuwe locatie.

De landkunstexpositie is een samenwerking tussen Erfgoed Brabant, bkkc en Staatsbosbeheer. In mei 2017 is de opening van de landkunstexpositie aan een bijzonder plek aan de Zuiderwaterlinie. De nieuwe locatie houden we nog even geheim. Tijdens de opening in mei worden ook de nieuwe editie van de Land Kunst Krant én het kunstwerk dat Martijn van Dalen samen met jonge vluchtelingen en IVN’ers gaat maken gepresenteerd.

Activiteiten najaar 2016
Twee van de activiteiten die rondom de expositie waren georganiseerd gaan gewoon door. Zo maakt Martijn van Dalen de komende periode samen met jonge vluchtelingen en IVN’ers (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) een kunstwerk met als thema ‘Moerasdraak’, de naam die ’s-Hertogenbosch kreeg omdat de stad door het lager gelegen natte Bossche Broek bijna onneembaar was voor vijanden. Erfgoed Brabant is hier intensief bij betrokken in het kader van de programmalijn ‘Verhalen van Vriend & Vijand’. Het atelier van de overleden Bossche schilder Leon Adriaans aan het Sterrenbos in Sint Michielgestel is zondag 2 oktober van 13.00 tot 17.00 uur opengesteld voor publiek. Het atelier ligt net onder de A2 aan Sterrenbos 2 in Sint Michielsgestel.

©2021 Erfgoed Brabant