Erfgoed Brabant op Paaspop

- 8 maart 2016
Erfgoed Brabant op Paaspop

Karin Bruers, Theater de Zachte G

 

Op 26 maart organiseert Erfgoed Brabant een programma 'Theater de Zachte G' op Paaspop, het popfestival in Schijndel.

Theater de Zachte G zet een show op het podium waarin op eigentijdse wijze aandacht wordt besteed aan de dynamische en identiteitsvolle wereld van het Brabantse dialect en de Brabantse cultuur. Je bewust worden van je taal en tongval in muziek, cabaret, poëzie etc.: dat is ons doel. Het theaterprogramma ademt een rustige sfeer, warm, gezellig en kleinschalig, als een huiskamer, “rondum d’n herd”. Het sluit aan bij die beleving: laid back, maar met een twist.

De zachte G staat voor gastvrijheid, gemoedelijkheid, gezelligheid en gastronomie. Hier voel je je thuis, voor alle Brabanders en hen die even Brabander willen zijn. In de huiskamer kun je even tot rust komen, met “goei eten en drinken”: Theater de Zachte G staat namelijk in de Restolounge van 17 tot 19 uur, de plek en de tijd om even bij te komen en lekker te eten en te drinken.

Programma

Theater de Zachte G is dus een Brabantse huiskamer waar Karin Bruers het publiek welkom heet. Haar voorstelling vormt de rode draad van het verhaal over Brabantse taal en cultuur. Ze wordt daarin bijgestaan door haar bevallige assistente Christel de Laat

Speciale gasten zijn JW Roy met de beste Brabantse Blues (ongeveer om 17.15, want, tja, in Brabant kijken we nie zo nauw) en de fam. Habraken uit Oploo (voorheen Vledder, daarvoor OEF; ongeveer om 18.15), en  En we hebben natuurlijk optredens van de winnaars van onze Facebook-actie: Nick Pilmeyer en Thomas Pieters !

 

©2019 Erfgoed Brabant