Dag van het Kasteel: meedoen als organisatie?

- 1 maart 2016

Maandag 16 mei, tweede pinksterdag, wordt voor de negende maal op rij de 'Dag van het Kasteel' georganiseerd. Een prachtig evenement voor jong, oud en alles er tussenin.

Dit jaar openen weer vele kastelen en buitenhuizen hun poorten en tuindeuren. Het thema is dit jaar 'Proef het Verleden'. Kom een kijkje nemen in de keukens, doe mee met de vossenjacht in de tuin en breng een bezoekje aan de ijskelders. Hoe dekte men de tafel en wie waren er uitgenodigd tijdens een feestelijk diner? Beleef het aanstaande tweede pinksterdag tijdens de 'Dag van het Kasteel'.  

Kastelen, huizen en buitenplaatsen, paleizen, borgen en stinzen: ze zijn zoveel meer dan zomaar een onderkomen. Het zijn iconen in het landschap, maar ook vaak een vast gegeven in de levens van velen. Want de krantenjongen weet nog goed van de waakhond die er woonde, de bakker bracht er wekelijks de bestellingen langs en vorige week nog kraste een jong stel stiekem hun initialen in de grote eik die naast de oprit staat. 

De Nederlandse Kastelenstichting (NKS) wil graag met de 'Dag van het Kasteel' laten zien dat het behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen! Zet dus tweede pinksterdag in de agenda en ga op pad, in de buurt of juist ver weg en Proef het Verleden. Het wordt hoe dan ook een heerlijke dag! Voor meer informatie voor de deelnemende kastelen en buitenplaatsen, kijk op de website

Meedoen als organisatie? 
Wilt u met uw kasteel of buitenplaats meedoen in 2016? Mail ons en u hoort wat meedoen inhoudt en hoe NKS u daarbij kan ondersteunen.

©2021 Erfgoed Brabant