Culturele instellingen publiceren manifest cultuureducatie

- 28 juni 2016

Op 23 juni 2016 hebben een aantal grote culturele instellingen een manifest gepresenteerd waarin zij de politiek oproepen de volgende investeringen in het cultuuronderwijs te doen:

  • Zorg voor een brede toegang tot cultuur voor ieder kind waarbij er ruime mogelijkheden zijn om ná schooltijd zich verder te ontwikkelen met hulp van bevoegde kunstdocenten en kunstenaars. Heb daarbij extra aandacht voor de gezinnen die leven in armoede en vaak moeite hebben om hun kinderen de mogelijkheden te bieden die ze nodig hebben.
  • Investeer in goede faciliteiten en hanteer een nationaal kader om tot afspraken te komen over een landelijk gespreide infrastructuur voor binnen- en buitenschoolse basisvoorzieningen en waarin verantwoordelijkheden tussen overheden, onderwijs en culturele aanbieders helder zijn vastgelegd.
  • Veranker cultuureducatie voor alle jongeren tussen 4 en 18 jaar in het schoolcurriculum en breid het programma Cultuureducatie met Kwaliteit uit naar alle jongeren. Oormerk een vast bedrag van €10,- per jaar per leerling voor kunst en cultuur, zodat de rijke leeromgeving van ons nationaal erfgoed en kunstsector op natuurlijke wijze met het onderwijs wordt verbonden.

De participerende culturele instellingen zijn: Kunsten ’92, CJP, Fonds Cultuurparticipatie, LKCA en Jeugdcultuurfonds.

©2021 Erfgoed Brabant