Peelnetwerk organiseert erfgoedwedstrijd

- 6 maart 2015
Peelnetwerk organiseert erfgoedwedstrijd

Foto: vernieuwde paal tussen Gemert en Bakel

Peelnetwerk organiseert erfgoed wedstrijd: Prijs voor beste vijf projecten in Peelland!

Het Peelnetwerk organiseert een wedstrijd waarbinnen initiatiefnemers strijden om het beste erfgoedproject van 2015. Hiermee hoopt het Peelnetwerk organisaties te stimuleren tot het nog beter zichtbaar en beleefbaar maken van cultuurhistorie voor inwoners en bezoekers van de Peelregio.

Uit de ingezonden initiatieven worden de beste vijf erfgoedprojecten geselecteerd, die elk een bedrag van € 1.000,- beschikbaar krijgen voor de uitvoering ervan. Projectideeën kunnen door allerlei organisaties, zoals heemkundekringen of IVN- afdelingen uit het werkgebied van het Peelnetwerk ingediend worden.

Verschillende erfgoedprojecten kunnen worden voorgedragen. Vaak zal het gaan om kleine initiatieven, maar het kan ook gaan om omvangrijkere projecten, waarbij meerdere partijen betrokken zijn, maar die nog net wat geld tekort komen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van grenspalen, informatieborden, gedenktekens, hekken of bankjes met oude veldnamen, maar ook het herstellen van cultuur-historische objecten of landschapselementen zoals wegkruizen en oude waterputten. Heel veel is mogelijk als het maar gaat om cultuurhistorie en erfgoed in de Peel.

Om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd moet de aanvraag vóór 1 mei 2015 zijn ingediend bij het Peelnetwerk
. Op 14 mei 2015, tijdens de Middeleeuwse Torendag, worden de winnaars van de erfgoedwedstrijd bekend gemaakt.

Via de website van het Peelnetwerk vindt u meer informatie over deze wedstrijd, het aanvraagformulier en de voorwaarden: www.peelnetwerk.nl/erfgoed-wedstrijd-48
DOE OOK MEE!

 

©2021 Erfgoed Brabant