Doe mee met de Romeinenweek 2016

- 15 december 2015

In de meivakantie van 30 april tot en met 8 mei 2016 vindt de derde editie van de Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van Romeinse geschiedenis, erfgoed en archeologie met in 2016 speciale aandacht voor het thema ‘Water’. De Romeinenweek heeft als doel bij jong en oud op een toegankelijke en laagdrempelige manier de interesse in en kennis over het Romeinse verleden van ons land te vergroten. Daarnaast bevordert de Romeinenweek samenwerking tussen culturele instellingen, commerciële organisaties en overheden op het gebied van Romeinse geschiedenis.

Wat is de Romeinenweek
Tijdens de Romeinenweek organiseren culturele instellingen en erfgoedorganisaties activiteiten rond de Romeinse geschiedenis van Nederland. Hierbij valt te denken aan tentoonstellingen, historische wandelingen, lezingen, filmvertoningen, debatten, open depotdagen, publieksopgravingen, theater, kinderactiviteiten, Romeins re-enactment en tal van andere evenementen en activiteiten. Iedereen is welkom om mee te doen: musea, archeologische diensten en verenigingen, bibliotheken, historische verenigingen, bedrijven, filmhuizen, universiteiten, gemeenten, opleidingen, fiets- en wandelverenigingen en alle andere initiatieven.

Thema
Voor het eerst wordt er in de Romeinenweek gewerkt met een thema. In 2016 ligt het accent op het thema 'Water'. Van badhuizen tot boten: de Romeinen voelden zich thuis in en op het water. Daarom is er deze Romeinenweek volop aandacht voor aquaducten, drinkwater, schepen, kusten, rivieren en meer waterpret. Natuurlijk zijn ook activiteiten rondom het Romeinse verleden buiten dit thema van harte welkom!

Meer informatie
Als u zich wilt aanmelden met een publieksactiviteit of vragen heeft, bezoek dan de website of stuur e-mail.

Belangrijke data
• 11 januari Start aanmelding activiteiten op website
• 16 maart Deadline inschrijving activiteiten in verband met de landelijke en regionale mediacampagne
• 30 april Opening Romeinenweek
• 30 april – 8 mei Romeinenweek

©2019 Erfgoed Brabant