"In samenspraak", suggesties voor het gesprek tussen musea en gemeenten

In samenspraak is een gespreksleidraad voor musea en gemeenten, vooral bedoeld om elkaars belangen en mogelijkheden beter zichtbaar te maken. Hiermee kunnen overheden en instellingen hopelijk de juiste weg en een nieuw evenwicht vinden. De vragen zijn gemakkelijk toepasbaar, praktijkgericht en goed in te kaderen in het dagelijkse werk van culturele organisaties en gemeenten. De leidraad gaat uit van een breed scala aan relevante en voor velen herkenbare onderwerpen. Betrokkenen kunnen deze zo uitvoerig of zo beperkt inzetten als zij beiden willen. De hoop is dat deze uitgave helpt om meer begrip te krijgen voor elkaars positie in tijden waarin kerntaken worden heroverwogen en koersen worden verlegd, zodat prachtige ambities ruim baan kunnen krijgen.

De publicatie is een vervanging van de uitgave ‘Handreiking museumbeleid voor gemeenten’ en bijbehorend instrumentarium uit 2004. 

De leidraad is ontwikkeld door VNG, Museumvereniging en LCM, en tot stand gekomen met steun van het Mondriaan Fonds. De leidraad is te downloaden via de websites van de drie partners en als gedrukt exemplaar ook te bestellen tegen administratie- en verzendkosten.

Onderwerp beleid
Soort Rapporten
Voeg dit artikel toe aan uw winkelwagen:
Prijs: € 0,00
Exclusief verzend- en administratiekosten
 
Verantwoordelijke medewerker(s)
Annette Gaalman
Annette Gaalman
Projectleider
Bekijk profiel

Kenmerken
©2017 Erfgoed Brabant