Archeologische studiedag 'Best-Aarle: Een bijzonder cultuurlandschap met eeuwenoude bewoning'


   12 november 2017

Op zondag 12 november 2017 organiseren het Noord-Brabants Archeologisch Genootschap (NBAG) en Brabants Heem de archeologische studiedag. Het thema van de studiedag is: 'Best-Aarle: Een bijzonder cultuurlandschap met eeuwenoude bewoning'. 

Op de studiedag komen de verschillende archeologische en bouwhistorische onderzoeken aan bod die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd in Best-Aarle,waarbij bijzondere vondsten zijn gedaan die met name tot nieuwe inzichten over de Middeleeuwen en Nieuwe tijd hebben geleid.

Om 9.30 uur start de studiedag met een rondleiding in de oudste boerderij van Nederland, namelijk de Armenhoef in Best. Na de rondleiding wordt de studiedag voortgezet in Café – Zaal ’t Vrijthof in Oirschot. Download hier de PDF met het programma, de adressen en meer informatie.

De kosten bedragen 25 euro per persoon, te betalen in de zaal. Bij deze prijs zijn koffie, thee en de lunch inbegrepen. In verband met de lunch wordt u verzocht het aanmeldformulier uiterlijk 30 oktober 2017 per post te versturen of vóór 5 november 2017 te mailen. Download hier het aanmeldformulier.

 

 

 

 


©2017 Erfgoed Brabant