Maand van de Geschiedenis Noord-Brabant


   1 oktober 2017 - 31 oktober 2017

1 oktober 2017 start de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. Ook in Noord-Brabant organiseren diverse culturele instellingen activiteiten rondom het actuele thema van dit jaar: Geluk. Hieronder vindt u een greep uit het programma.

Zijn zij nou gek of zijn wij het?
Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar spreekt n.a.v. haar boek Zijn zij nou gek of zijn wij het? over de rol van de westerse en de Russische media in conflicten.
Uden Bibliotheek, 19 oktober 20.00-22.00 uur

Een avond over geluk met Wim Daniëls
Wim Daniëls presenteert een avond over geluk. Zijn gasten zijn ‘geluksprofessor’ Patrick van Hees en Jente Posthuma, schrijfster van Mensen zonder uitstraling.
Veldhoven De Bibliotheek, 26 oktober 20.00-22.00 uur

De Mierlose kermis
Verhalen en activiteiten. O.a. met verhalen van jongeren van vroeger en nu over hun momenten van klein geluk op de Mierlose kermis.
Mierlo Jongerencentrum Loesje, 31 oktober 18.30-20.00 uur

De complete agenda vindt u op de website van de website van de Maand van de Geschiedenis.

Organisatie
Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert in oktober 2017 voor de zesde maal de Maand van de Geschiedenis, die haar veertiende editie beleeft. De Nacht van de Geschiedenis wordt georganiseerd door het Rijksmuseum. Het Fonds voor Cultuurparticipatie is investeerder van de Maand van de Geschiedenis. Samen met meer dan 35 partnerorganisaties en meer dan 1000 culturele instellingen, waaronder boekhandels en bibliotheken, brengt de Maand van de Geschiedenis elk jaar in oktober geschiedenis dichterbij dan ooit.


©2017 Erfgoed Brabant