De Erfgoedontmoeting

Dé jaarlijkse netwerkbijeenkomst om samen te bouwen aan de toekomst van het Brabantse verleden.

Doe 'ns sociaal! Erfgoed voor een mooiere samenleving

5 oktober 2017

We heten u welkom op de Erfgoedontmoeting op 5 oktober 2017, met aansluitend de feestelijke uitreiking van de Brabantse Erfgoedprijs 2017. Het thema van de ontmoeting is ‘Doe 'ns sociaal - Erfgoed voor een mooiere samenleving’. Tijdens de Erfgoedontmoeting onderzoeken we graag samen met u de sociale kant van erfgoed: hoe kun je erfgoed inzetten voor een mooiere samenleving en hoe bereik je dat meer mensen kunnen meedoen aan en genieten van erfgoed? En hoe kun je daarbij samenwerken met nieuwe partners binnen én buiten het erfgoedveld?

We zijn te gast in het Duvelhok, een in 2016 herbestemd monument van de Tilburgse textielindustrie. Karin Bruers, initiatiefneemster van Social Sofa en Social Salon, vertelt u over sociaal ondernemen op deze mooie erfgoedlocatie. Gastspreker Bart de Nil (FARO) inspireert u met een aantal praktijkvoorbeelden uit Vlaanderen, waarbij erfgoed wordt ingezet als middel om gezondheid en welzijn te verbeteren. In de middag gaan we aan de slag in diverse werksessies. Binnenkort volgt het volledige overzicht van de werksessies.

Het programma van de Erfgoedontmoeting wordt afgesloten met een uitgebreide borrel met een hapje eten. Aansluitend bent u van harte welkom op de feestelijke uitreiking van de Brabantse Erfgoedprijs 2017.

Programma 5 oktober

 • 13.00 uur Inloop
 • 13.30 uur Welkom door Patrick Timmermans, directeur Erfgoed Brabant
  • Gastsprekers Karin Bruers (Social Sofa, Social Salon) en Bart de Nil (FARO)
 • 15.00 uur Werksessies
 • 17.00 uur Borrel en hapje eten
 • 18.00 uur Award Ceremony en uitreiking van de Brabantse Erfgoedprijs 2017
 • 19.30 uur Borrel
 • 20.30 uur Einde

Kosten
De Erfgoedontmoeting en de uitreiking van de Brabantse Erfgoedprijs 2017 kunnen gecombineerd of los worden bezocht. Deelname aan de Erfgoedontmoeting bedraagt €35,00 per persoon. Voor studenten geldt een verlaagd tarief van €20,00. Kosteloos afmelden kan tot 28 september. Daarna zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Het bijwonen van de uitreiking van de Brabantse Erfgoedprijs 2017 is gratis.

Aanmelden
Enthousiast geworden? U kunt zich dan aanmelden, vóór 28 september, via deze link.
U ontvangt een bevestiging van je aanmelding per mail. Mocht u deze niet ontvangen hebben, neem dan contact met ons op.

De Erfgoedontmoeting
De jaarlijkse Erfgoedontmoeting is het moment voor het Brabantse erfgoedveld om elkaar te inspireren en te ontmoeten en om samen de balans op te maken. De doelstellingen van de Erfgoedontmoeting zijn:

 • Kennis maken, verdiepen en uitwisselen
 • Elkaar inspireren
 • Actualiteit benoemen en aanscherpen
 • Input ophalen voor toekomstig beleid
 • Ontmoeten en netwerken

De Erfgoedontmoeting staat altijd in het teken van een actueel erfgoedonderwerp. Binnen de invulling van het programma streven we naar een goede balans tussen een stevige inhoud en een aantal meer onvoorspelbare invalshoeken. Ook gaan we met elkaar actief aan de slag en is er ruimte voor ontmoeting en uitwisseling.

 

 

 


Verantwoordelijke medewerker(s)
Anne-Wil Maris
Anne-Wil Maris
Projectleider
Bekijk profiel
Doret Eeken
Doret Eeken
Projectmedewerker
Bekijk profiel
Dieuwertje de Nigtere
Dieuwertje de Nigtere
Projectmedewerker
Bekijk profiel
Kenmerken
Thema:
actualiteit
Doelgroep:
erfgoedveld
Soort:
evenement
 
©2017 Erfgoed Brabant