Stem nu op één van de finalisten van de Brabantse Erfgoedprijs 2017

Na een enerverend juryberaad op maandag 11 september zijn de drie finalisten van de Brabantse Erfgoedprijs 2017 bekend. Vanaf nu kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet voor de eindzege. Stemmen kan tot 1 oktober 23:59 uur.

Bekijk hieronder de filmpjes van de drie eindkandidaten en klik daarna op 'Stem'

Stem 

De finalisten:

Het Levensboek schrijft geschiedenis!

Je jeugd in Steenbergen voor eeuwig vastgelegd, in Het Levensboek. Al je persoonlijke herinneringen gebundeld. Alles wat je hier meemaakt en gedaan móet hebben als je jong bent. Om later met je eigen (klein)kinderen, vol trots, op terug te kijken. Het Levensboek leert je ook hoe je voorouders in Steenbergen hebben geleefd én legt de link tussen ons rijke vestingverleden met het heden en de toekomst. Zo trotseert ons erfgoed de tand des tijds en draagt elke generatie dit weer over op de volgende. En dankzij al die Levensboeken schrijft iedereen voortdurend mee aan het nieuwe collectieve geheugen en de geschiedenis van Steenbergen. Zo brengen we met elkaar Steenbergen tot leven!

De Verschilmakers: Witte Zusters in dialoog met andere 'wereldverbeteraars'

De Verschilmakers is een verhalenproject. Witte Zusters, officieel de Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika, gaan in gesprek met Brabantse zingevers van nu. Die gesprekken delen we met alle Brabanders. De Witte Zusters werkten een leven lang in Afrika. Vanuit een diep geloof in kansen en vrijheid voor ieder mens, gingen zij het onbekende tegemoet. Nu zijn de zusters terug in Brabant. Powervrouwen van over de 80. Zij delen hun ervaring zo lang het nog kan. Dat doen zij in dialoog met Verschilmakers anno nu. Mensen die gedreven en actief zijn in zorg, sociaal ondernemen, vrijwilligerswerk, onderwijs, vluchtelingenwerk of andere werkterreinen. De opbrengst van dit project is dubbel: we bewaren bijzondere verhalen van Witte Zusters. En tegelijkertijd geven we Verschilmakers van nu een podium. Oude roepingen en nieuwe missies inspireren elkaar: erfgoed als voedingsbodem voor nieuwe generaties van Verschilmakers. Stem en draag bij aan het Brabants verhalenweb van barmhartigheid.

Blind Walls Gallery

Met muurschilderingen van meer dan 65 lokale en internationale ontwerpers is de Blind Walls Gallery een van de grootste openlucht galerijen van Noord-Brabant. Samen met de inwoners van Breda gaan we op zoek naar de verhalen van de stad. Deze verhalen zijn het uitgangspunt voor de schilderingen. Zo wordt er verteld over de pestplaag van 1514, over burgemeester Godevaert Montens: die in 1581 met zijn Bredase burgersoldaten ten strijde trok tegen de Spaanse veroveraars en over de verloren schetsen van Vincent van Gogh. Vorig jaar ontwikkelden we samen met Avans Hogeschool een app. Deze is gratis te downloaden en hiermee kan iedereen op pad gaan om al de schilderingen te ontdekken. Blind Walls Gallery is een visuele ervaring die het verleden, heden en de toekomst van Breda laat zien.

 

 

©2017 Erfgoed Brabant